Reiki´s genopdagelse er en meget speciel historie, som jeg her vil gengive i kort version. Dr.Mikao Usui som var bosat i Kyoto, Japan i sidste halvdel af det nittende århundrede,fik en dag et spørgsmål af en af sine elever som han følte at han måtte drage ud i verden for at søge svaret på.

Dette bragte Dr.Usui på en længere rejse, der varede over7år, undervejs studerede han religionsvidenskab, lærte at læse sanskrit, indiens og tibets gamle sprog, men manglede stadig svaret på sit spørgsmål. Han vendte tilbage til Japan hvor han rejste rundt til mange klostre hvor han spurgte munkene om de kendte svaret, uden held. Han kom på et tidspunkt til et zen-kloster, hvor han kom lidt tættere på svaret.

Dr.Usui besluttede at tage på 21 dages retræte med faste og meditation, og han valgte i samråd med abbeden bjerget Kuri Yama som stedet til retræten.Usui klatrede op ad bjerget og fandt et sted med en smuk udsigt mod øst, der lagde han en bunke med  21 sten som han ville reducere med en om dagen, på den sidste dag fik han en forskrækkelse, da der pludselig kom et kraftigt lys imod ham, han blev først meget bange men besluttede sig for at se hvad det var for et lys, om det så skulle koste ham livet. Da lyset ramte ham så han alle reikisymbolerne, og fik at vide hvordan de skulle bruges....

Reiki var hermed en realitet, og Dr.Usui begyndte efter nogle år at videregive sin lærdom, til bl.a  til Chujiro Hayashi som skulle blive Dr. Usui´s efterfølger. Hayashi åbnede en klinik, hvor han lærte sin visdom fra sig, og en dag kom en kvinde ved navn Hawato Takata og søgte hjælp på kliniken,Takata var alvorligt syg og havde fået at vide at en operation var nødvendig, for at hun skulle overleve.

Da fru Takata lå på oprationsbordet hørte hun en stemme der sagde at oprationen ikke var nødvendig, og efter en samtale med lægen blev hun henvist til Hayashi´s klinik hvor hun blev behandlet i nogle måneder og derefter erklæret rask.Fru Takata bad om at måtte lære denne vidunderlige behandlingsform, men Hayashi afslog i første omgang, men efter lidt tid indviede han fru Takata i reiki 1 og 2 grad. Takata medbragte sin nye viden til Hawaii og efter et år rejste Hayashi til Hawaii hvor han indviede Takata til Reikimester og fortalte hende at hun skulle være hans efterfølger og viderebringe Reiki-traditionerne.Dette gjorde Fru Takata helt frem til 1980, hvor hun sov ind d. 11.dec. hun havde da indviet 22 Reikimestre deriblandt sit barnebarn Phyllis Lei Furumoto, som idag regnes for at være stormester.  

                           

      Dr.Usui           Dr. Hayashi       Fru Takata           Phyllis Lei Furumoto      Birgit Stephensen         Hanne Fritzbøger

                                                                                                                 

 

                                                                                                               

Reikis 5 åndelige principper:

 

Undlad blot idag at føle bekymring

Undgå blot idag at føle vrede

Ær dine forældre,lærere og de ældre

Forsørg dig selv på ærlig vis

Vis taknemmelighed over for alt og alle.

 

 

Følg livets hændelser,
for de vil  føre dig til mennesker  og steder,
der vil fremme din indre vækst.
Phyllis Lei Furumoto
Nuværende Grand Master for The Reiki Alliance